27.12 - 30.12. probíhá celofiremní dovolená, objednávky budou vyřízeny 2.1.2023.

Kancelářské židle pro vysoké - jak si správně vybrat?

Na základě provedených průzkumů bylo zjištěno, že přinejmenším posledních 150 let lidé v Evropě – a v západním světe vůbec – neustále rostou. V Česku se průměrná výška mužů pohybuje okolo 180,9 cm, u žen pak zhruba 166,5 cm. Najdou se však samozřejmě i takoví jedinci, jejichž výška činí více než tento průměr. A právě pro ty může být velmi složité najít vhodnou kancelářskou židli, na které se jim bude sedět maximálně komfortně, a nebudou se tak muset „kroutit jako paragraf“. V následujících řádcích jsme si proto připravili pár tipů, jak kancelářskou židli pro vysoké postavy vybrat co nejlépe.

OPĚRÁK

Kancelářská židle pro vysoké postavy - opěrák

Pro vysoké uživatele je naprosto nezbytné pořídit si kancelářskou židli vybavenou vysokým opěradlem, nejlépe i opěrkou hlavy. V opačném případě hrozí, že opěrák bude končit na úrovni lopatek, a nebude tak poskytovat páteři (a krční oblasti) dostatečnou oporu. Uživatel tak může neustále cítit určité nepohodlí a bolest páteře. Doporučujeme proto zvolit židli s funkcívertikálního nastavení, případně židli s nestandardní výškou opěradla.

OPĚRKA HLAVY

Jak jsme již zmínili u opěráku, důležitým prvkem kancelářské židle pro vysoké postavy je i opěrka hlavy. V ideálním případě by měla být opěrka s nastavitelnou funkcí, aby si uživatel mohl její výšku co nejvíce přizpůsobit.

PODRUČKY

Kancelářská židle pro vysoké postavy - područky

Při výběru židle pro vysoké postavy dávejte přednost modelům s výškově nastavitelnými opěrkami rukou. Standardní výška totiž nemusí být (a vesměs opravdu není) vhodná pro osoby s delšími rameny. Na trhu existují také židle, u nichž lze nastavit třeba i úhel polohy područek.

VÝŠKA A HLOUBKA SEDADLA

Správné nastavení výšky a hloubky sedadla bývá u vysokých osob často kamenem úrazu. Obvykle mívají sedák příliš nízko, vlivem čehož nohy nemají volnost pohybu, a to následně vede ke značnému nepohodlí a nedostatečnému prokrvení.

Uživatel by měl mít na sedáku minimálně třetinu stehna a úhel mezi koleny a sedadlem by měl svírat 90 stupňů. Aby vyšší lidé zabránili namáhání kloubů, měli by se poohlédnout po židli disponující funkcí nastavení výšky sedáku.

Kancelářská židle pro vysoké postavy - výška a hloubka sedáku

 

Jste-li vyšší postavy, výběru vhodné kancelářské židle se již nemusíte obávat – výrobci v dnešní době trend rostoucí tělesné výšky patřičně reflektují. Jedná se přitom nejen o kancelářské židle, ale kancelářský nábytek celkově. Díky tomu se ve své kanceláři budete cítit maximálně příjemně a budete i produktivnější.