27.12 - 30.12. probíhá celofiremní dovolená, objednávky budou vyřízeny 2.1.2023.

Plastové židle, aneb jak skloubit praktičnost, funkčnost a nadčasovost

Plastové židle spatřily světlo světa již v 50. letech 20. století. Příznivce si získaly především tím, že díky plastu a jeho vlastnostem bylo možno židle zpracovávat do neobvyklých tvarů, jež tehdejší klasické materiály neumožňovaly. V oné době byly židle vyráběny především ze dřeva, což s sebou neslo řadu nevýhod, jako jsou vyšší pořizovací cena, mohutnost a náročnost na údržbu. Plastovým židlím se podařilo tyto nevýhody reflektovat, neboť náklady na jejich produkci byly a jsou velmi nízké a jejich údržba je velice snadná.

Mnozí z nás si jistě ve spojitosti s plastovými židlemi vybaví starý nudný zahradní nábytek, který měl kdekdo.  V současné době je tomu však úplně jinak a reputace plastových židlí je zpět. Velkou měrou k tomu přispěli světoví designéři, kteří si tento materiál – především díky jeho barevným odstínům a výše zmíněné tvárnosti – velmi oblíbili.

BARVY A TVARY PLASTOVÝCH ŽIDLÍ

Z hlediska barev máte na výběr transparentní, transparentní barevné, matné barevné, lesklé barevné či až třpytivé plastové židle. Také z hlediska tvarů lze pozorovat velkou rozmanitost. Ať už preferujete strohé geometrické či oblé organické tvary, nic není překážkou.

KAM SE PLASTOVÉ ŽIDLE HODÍ?

Už dávno neplatí tvrzení, že plastové židle patří pouze na zahradu – dokázaly dobýt nejen exteriéry, ale také interiéry. Nejčastěji se s nimi můžeme setkat v jídelnách, restauracích a barech, a dále také v konferenčních místnostech a ve zdravotnických zařízeních.

POUŽÍVANÉ MATERIÁLY

Co se používaných materiálů k výrobě plastových židlí týče, nejčastěji se jedná o polypropylén a polykarbonát. Tyto materiály jsou velmi tvrdé a vyznačují se dobrou tvarovou stálostí, vysokou odolností vůči teplotním rozdílům, chemikáliím či mechanickému poškození, a v neposlední řadě se dají velice dobře barvit.

PROČ SI POŘÍDIT PRÁVĚ PLASTOVOU ŽIDLI?

Důvodů je hned několik:

  • dodají vašemu interiéru šmrnc,
  • vyznačují se bohatou nabídkou nejrůznějších tvarů i barev,
  • hodí se do všech typů interiérů – moderních, retro i klasických,
  • mají nízkou hmotnost, a tudíž se s nimi dobře manipuluje,
  • jsou snadné na údržbu a čištění,
  • dají se poměrně jednoduše uskladnit,
  • a jako třešnička na dortu – jsou levné.

PLASTOVÉ ŽIDLE Z NABÍDKY ALBA CR

ALBA CR neustále reflektuje nejnovější trendy v nábytkářské branži, a proto nabízí celou řadu plastových židlí sloužících k různým účelům. Jedná se především o:

  • židle exteriérové, jež jsou perfektní volbou na zahradu, balkón, terasu či verandu; jsou vysoce odolné vůči dešti, změnám teplot a dalším nepříznivým vlivům počasí,
  • židle jídelní, kuchyňské a barové, které vás zaujmou nejen snadnou omyvatelností, což se v těchto prostorách určitě hodí, ale také svým nadčasovým designem, který dokáže oživit každý interiér,
  • židle do zdravotnických zařízení, které jsou určeny specificky do lékařských ordinací, čekáren, laboratoří atp.; i zde je použití plastu, především z hygienických důvodů, na místě,

Podívejte se do našich referencí, kde naleznete ukázku naší práce, kdy jsme například dodávali židle do pardubické nemocnice či na pražskou polikliniku

  • židle konferenční, u kterých oceníte především jejich skladnost,
  • židle dětské/židle do MŠ, které svým barevným provedením nadchnou každé dítko a zároveň odolají jeho umělecké tvorbě,
  • otočné židle pro teenagery a v neposlední řadě židle kancelářské, jež disponují plastovým opěrákem.

Je zcela zřejmé, že plastové židle jen tak „nezestárnou“, neboť budou stále tvarovatelné a tím i přizpůsobivé aktuálním trendům. Neváhejte proto a pořiďte si některý z našich designových kousků!

ZAJÍMAVOST NA ZÁVĚR…

Vzpomínáte si na typické celoplastové bílé zahradní židle na tomto obrázku?

Bílá zahradní plastová židleZdroj