27.12 - 30.12. probíhá celofiremní dovolená, objednávky budou vyřízeny 2.1.2023.

Konferenční židle - jaké jsou jejich typy a jak si správně vybrat

Konferenční židle se hodí všude tam, kde je potřeba usadit více lidí. Jedná se typicky o konferenční a jednací sály, zasedací místnosti, společenská zařízení atp. Níže se dozvíte, jaké konferenční židle, resp. jaké typy, nabízíme my, a kam všude se hodí.

Kategorie konferenčních židlí ALBA CR

  • Čalouněné konferenční židle
  • Plastové konferenční židle
  • Dřevěné konferenční židle
  • Kategorie „Síťovaná záda“
  • Designové konferenční židle
  • Kovové konferenční židle

Kritéria výběru konferenční židle

  • Účel použití
  • Rozměry a nosnost
  • Příslušenství

Konferenční židle, jak již název samotný napovídá, se pořizují především do konferenčních a jednacích sálů, zasedacích místností, čekáren, poslucháren, kulturních a společenských zařízení, domovů seniorů, škol aj. – zkrátka všude tam, kde je potřeba usadit více lidí. Výhodou konferenčních židlí je zejména to, že jsou relativně lehké a skladné a současně i dostatečně pohodlné, neboť jejich tvar umožňuje ergonomické sezení.

V naší nabídce naleznete konferenční židle s područkami, židle na kolečkách, kancelářské, jednací i stohovatelné konferenční židle. Nabídku konferenčních židlí jsme přitom pro Vás rozčlenili do několika kategorií.

KATEGORIE KONFERENČNÍCH ŽIDLÍ ALBA CR

ČALOUNĚNÉ KONFERENČNÍ ŽIDLE

U tohoto typu židlí naleznete takové, jež mají čalouněný sedák nebo sedák i opěrák. Co se konstrukce týče, bývá kovová, plastová nebo dřevěná. Čalouněné židle se hodí především pro potřeby zasedacích místností nebo například při konání konferencí, školení a dalších obdobných událostí trvajících delší časový úsek, a tedy vyžadujících vyšší míru pohodlí. Nabízíme mnoho zajímavých tvarů i různá barevná provedení, aby si mohl vybrat úplně každý.

Mezi nabízenými potahy naleznete takové, které jsou díky své antibakteriální úpravě nebo snazší omyvatelnosti vhodné např. do zdravotnických zařízení (koženka, látka EXPO), nebo takové, které mají atest odolnosti proti ohni a mohou být použity právě ve společenských zařízeních či domovech pro seniory nebo v prostorách, kde se pohybuje mládež. Takové látky disponují atestem CRIP5, což znamená, že se nevznítí, ale při kontaktu s ohněm se pouze zataví. Pokud potřebujete čalouněné konferenční židle do prostor s velkým pohybem osob či do místností, kde se na nich bude sedět dlouhodobě, vybírejte potahy s vysokou odolností proti prodření.

Čalouněná konferenční židle

PLASTOVÉ KONFERENČNÍ ŽIDLE

Plastové konferenční židle disponují plastovou sedací i opěrnou částí a jejich konstrukce je obvykle plastová či kovová. Jsou vhodné především jako židle do jídelny, hotelového foyer či například do čekáren, neboť jsou snadno omyvatelné, a vyznačují se tak snadnou údržbou. Navíc jsou lehké a díky časté možnosti stohování i praktické. Mnohé z plastových konferenčních židlí je možno použít také ve venkovních prostorách, tedy například na terasách nebo v zahrádkách kaváren. U většiny židlí si můžete vybrat z několika různých barev či typů koster, a u některých dokonce lze využít možnosti čalounění sedáku, případně sedáku i opěráku. Mezi plastovými konferenčními židlemi naleznete nejen židle jednoduchého tvaru určené především do prostor s velkým pohybem lidí (čekárny), ale i židle designové, které se budou vyjímat jak v moderních, tak i tradičně laděných prostorách.

Plastová konferenční židle

DŘEVĚNÉ KONFERENČNÍ ŽIDLE

Mezi dřevěné konferenční židle řadíme ty, jež mají opěrnou i sedací část primárně dřevěnou. Jejich konstrukce bývá dřevěná či kovová. Využití takovýchto židlí je podobné jako u židlí plastových, tedy do jídelen, kaváren, čekáren, hotelů, kanceláří nebo zasedacích místností či společenských prostor kulturních nebo sociálních zařízení (kulturní domy, domovy pro seniory apod. U dřevěných židlí nabízíme velkou variabilitu jejich provedení: od více možností moření konstrukce až po výběr z mnoha typů i odstínů látek, kterými může být u některých modelů očalouněn sedák, opěrák nebo obojí.

Dřevěná konferenční židle

SÍŤOVANÁ ZÁDA

Zvláště jsme vyčlenili kategorii síťovaná záda, v níž naleznete stylové a prodyšné židle v moderním síťovaném provedení. Konstrukce bývá nejčastěji kovová a sedák plastový či čalouněný – konečný výběr toho či onoho provedení záleží pouze na vás.  Konferenční židle se síťovanými zády se hodí především do moderních prostor a do zdravotnických zařízení.

Síťovaná konferenční židle

DESIGNOVÉ KONFERENČNÍ ŽIDLE

Hledáte-li moderní a originální řešení, kdy vás běžné konferenční židle už nudí, jste na správném místě! Designové židle jsou vhodnou volbou jak do privátních jídelen, domácích barů (můžete prakticky zkombinovat jídelní i barovou židli stejného designu) a teras (v tomto případě se musí jednat o typ židle s možností venkovního použití), tak i do designových hotelů, svatebních síní, kanceláří, společenských místností a kulturních zařízení. Mohou být plastové, dřevěné či s kovovou konstrukcí a jejich podoba může být jak vysoce moderní, tak i tradiční. Vybere si opravdu každý!

Designová konferenční židle

KOVOVÉ KONFERENČNÍ ŽIDLE

Poslední kategorií, již jsme v rámci konferenčních židlí vyčlenili, jsou židle kovové disponující kovovou sedací a opěrnou částí. Výhodou kovových židlí je opět relativně snadná omyvatelnost, odolnost a skladnost.

Kovová konferenční židle

PODLE ČEHO SI KONFERENČNÍ ŽIDLI VYBRAT?

ÚČEL POUŽITÍ

Prvním kritériem pro výběr konferenční židle je samozřejmě účel, ke kterému bude sloužit. Jak jsme již zmínili výše – hledáte-li židle primárně do zasedací místnosti či na konference, pak zvolte židle čalouněné. Budou-li židle umístěny v domácí jídelně, pak zvolte určitě plastové, případně dřevěné, velkou měrou to záleží na charakteru vašeho interiéru. Ve velkých společných jídelnách se nejlépe uplatní židle s plastovou sedací i opěrnou částí, jelikož se dají nejlépe udržovat – stačí je umýt vlažnou vodou, případně slabým roztokem se saponátem. V čekárnách uplatní svoji praktičnost židle plastové či kovové, v lékařských zařízeních opět židle plastové či s potahem vhodným do zdravotnických zařízení.

ROZMĚRY A NOSNOST

Rozměry sedáku a opěráku či výška sedadla jsou faktory, jež určují míru pohodlí pro sedícího. Pohodlí při sezení přitom ve značné míře ovlivňuje schopnost koncentrace. Zajisté nechcete, aby se vaši posluchači, zaměstnanci, klienti aj. na židlích po celou dobu vrtěli a nevěnovali vám kvůli těmto nepříjemnostem pozornost.

Neméně důležitým aspektem, který stojí za zvážení, je nosnost a stabilita židle. V tomto případě je nutno myslet na rozličné spektrum lidí, jež budete usazovat.

NABÍDKA PŘÍSLUŠENSTVÍ

Příslušenstvím míníme především područky, jež sedícímu poskytují větší pohodlí, či přídavné stolky, na nichž si sedící mohou snadno psát poznámky – varianta „papír na koleni“ se tak stane minulostí. Dále se k příslušenství řadí například kolečka či spojky umožňující spojit více židlí do jedné řady. V naší nabídce naleznete dostupné příslušenství přímo u konkrétní židle – nemusíte tak řešit kompatibilitu.

Co se příslušenství týče, bylo by nejspíš vhodné myslet i do budoucna. Určitě je snazší a cenově přijatelnější pouze dokoupení určitého prvku než pořizování kompletně nových židlí.