27.12 - 30.12. probíhá celofiremní dovolená, objednávky budou vyřízeny 2.1.2023.

Jak vybrat kancelářskou židli do dětského pokoje

Snad všichni rodiče staví zdraví svého dítěte na první místo. V tomto ohledu hrají významnou roli i taková rozhodnutí, jako je výběr kancelářské židle do dětského pokoje. Správný výběr dokáže zabránit špatnému držení těla a omezuje vznik bolesti zad, krku a páteře v pozdějším věku dítěte. Níže vám přinášíme TOP 5 faktorů, jež je vhodné při koupi kancelářské židle pro vaše ratolesti zohlednit.

  •         Cena vs. kvalita
  •         Omyvatelnost židle
  •         Typ podlahy v dětském pokoji
  •         Výběr dle tělesných proporcí a možnosti nastavení židle
  •         Správný poměr výšky židle k výšce stolu

#1 CENA VS. KVALITA

Na první pohled se pravděpodobně může zdát, že dítěti, které stejně za chvíli vyroste, postačí obyčejná židle. Opak je však pravdou – pořízením nevhodné kancelářské židle zaděláváte svým potomkům na bolesti zad ve vyšším věku. V současnosti neustále roste doba strávená u počítače – bohužel i u dětí – a přibližně dvě třetiny obyvatel trpí bolestmi zad. Je proto namístě vybrat takovou židli, jež splňuje zdravotní a ergonomické požadavky.

#2 OMYVATELNOST ŽIDLE

Vzhledem k tomu, že hovoříme o výběru židle do dětského pokoje, je vhodné brát v potaz také její omyvatelnost. Lze předpokládat, že si vaše ratolesti budou u stolu mimo jiné kreslit či malovat, třeba „vodovkami“, což zní nebezpečně samo o sobě. Zaměřte se proto na výběr kvalitního materiálu, z nějž snadno odstraníte veškeré nečistoty.

omyvatelnost zidle

#3 TYP PODLAHY V DĚTSKÉM POKOJI

Děti – ať už malé či velké – velmi rády na židli „jezdí“. Myslete proto i na takové detaily, jako je materiál koleček. V případě měkkých podlahových krytin doporučujeme plastová kolečka, naopak pro tvrdé podlahy je vhodné pořízení koleček pogumovaných. Pokud chcete ochránit svoji podlahu před poničením ještě více, můžete dítěti pořídit i průhlednou podložku pod židli, která v interiéru nijak neruší, a navíc podlahu chrání před vznikem stop po přesouvání kancelářské židle. Podložku můžete umístit jak na tvrdé, tak i na měkké podlahy. Její spodní strana je vybavena protiskluzovou vrstvou.

#4 VÝBĚR DLE TĚLESNÝCH PROPORCÍ A MOŽNOSTI NASTAVENÍ ŽIDLE

Při výběru je nutné řídit se hmotností a výškou dítěte, tedy tělesnými proporcemi obecně. Neméně důležitým aspektem jsou i existující možnosti nastavení židle. Díky našemu řešení v podobě tzv. rostoucích židlí z kolekce FUXOušetříte spoustu času a starostí, neboť tyto židle rostou spolu s vašimi ratolestmi. Disponují nastavitelnou výškou a ergonomickou opěrkou zad.

Navíc k ní nabízíme i nadstandardní výbavu ve formě pevných područekaretačního kruhu k pohodlnému uložení nohou či neotáčivý píst zabraňující dítěti neustále se na židli otáčet a ztrácet koncentraci. Disponujeme řešením pro dívky i chlapce, stačí si pouze vybrat ze vzorníku látek a židli objednat u Vašeho prodejce.

Kancelářská židle dle tělesných proporcí

 

#5 SPRÁVNÝ POMĚR VÝŠKY ŽIDLE K VÝŠCE STOLU

Bylo by zajisté nevhodné, kdyby dítě sedělo velmi nízko s nosem téměř přilepeným ke stolu či naopak velmi vysoko se sklony k hrbení se. Je proto třeba uvažovat nejen nad parametry židle, ale také stolu. Nejideálnějším řešením je pořídit svým potomkům rostoucí židli v kombinaci s rostoucím psacím stolem Fuxo, v jehož případě je možno individuálně nastavit výšku stolu i sklon pracovní desky v závislosti na aktuální činnosti dítěte.

Koupě rostoucí židle je určitě skvělým řešením, které vašemu dítěti poslouží po několik let, a tudíž se v tomto případě vyplatí vyšší vstupní investice. Nicméně, hodí se spíše pro předškoláky, malé a drobné děti. Pro děti od cca 150-160 cm se vyplatí pořídit rovnou kancelářskou židli se synchronním mechanismem.