27.12 - 30.12. probíhá celofiremní dovolená, objednávky budou vyřízeny 2.1.2023.

Dílenské židle - k čemu jsou a proč si je pořídit

Je obecně známo, že se dílenský nábytek jakožto celek vyznačuje svou pevností a jednoduchostí designu. Za účelem zvládnutí velké zátěže bývá vyroben z robustnějšího materiálu. Důležitou roli při vybavování dílny hraje mimo jiné výběr dílenské židle, jež dokáže snížit riziko zdravotních potíží způsobených například prací v nevhodných polohách.

  • Dílenská vs. kancelářská židle
  • Typy dílenských židlí
  • Jakou židli zvolit

DÍLENSKÁ VS. KANCELÁŘSKÁ ŽIDLE

Dílenská židle rozhodně není identická s židlí kancelářskou, neboť ta nesnese tak velké zatížení a nemá ráda prašné prostředí; zkrátka není pro práci v dílně uzpůsobena. Chcete-li při práci sedět pohodlně, a především zdravě, zvažte pořízení kvalitní průmyslové židle, jejíž konstrukce je vytvořena tak, aby vedle poskytnutí pohodlí rovněž účinně odolávala každodennímu namáhání. Dalším rozdílem je to, že v případě dílenských židlí stojí v popředí užitná hodnota, nikoli estetika. Při jejich výrobě se proto velmi často používají materiály, jako jsou kov, dřevo, překližka či odolný plast.

TYPY DÍLENSKÝCH ŽIDLÍ

Dílenské židle lze dle různých aspektů členit. Mezi nejčastěji uváděné typy těchto židlí patří následující:

  • PRACOVNÍ PUR ŽIDLE

Jedná se o dílenské židle, jejichž sedáky i opěráky jsou vyrobeny z netoxického měkčeného polyuretanu, jenž se vyznačuje především snadnou údržbou i za použití běžných dezinfekčních a čisticích prostředků.

Tip pro vás! Jak vyčistit nejen kancelářské židle?

  • DŘEVĚNÉ ŽIDLE

Sedáky a opěráky takovýchto židlí se vyrábějí z bukové překližky, která je – v závislosti na modelu – lakovaná či laminovaná.

  • ČALOUNĚNÉ PRACOVNÍ ŽIDLE

I v případě dílenských židlí si lze pořídit židle čalouněné do klasických potahových látek, či případně židle s koženkovým čalouněním, jež je snadné na údržbu a čištění.

  • PRACOVNÍ STOLIČKY A TABURETY

Zde hovoříme o stoličkách s otočným sedákem, jež nedisponují opěrkou zad. Užívají se především tam, kde se při práci více stojí, a židle slouží spíše ke krátkodobému sezení u přístrojů atp.

  • ANTISTATICKÉ ŽIDLE

Jedná se o židle, jež jsou konstruovány tak, aby snižovaly elektrostatický náboj. Využívají se zejména v provozech zabývajících se výrobou elektrotechnických součástek.

JAKOU ŽIDLI ZVOLIT?

Hned na začátku je nutné si uvědomit, zda při práci více stojíte či naopak sedíte. V případě, že po většinu času sedíte, stojí za zvážení ergonomická pracovní židle opatřená opěrákem. Bude-li zatíženost židle menší, měli byste si vystačit s židlí bez opěráku.

Přečtěte si také! 7 hlavních částí ergonomické židle, aneb na co se zaměřit při jejím výběru

  • DÍLENSKÉ ŽIDLE Z NABÍDKY ALBA CR

ALBA CR nabízí pouze vysoce kvalitní dílenské židle vyrobené z odolného a snadno udržitelného materiálu. Z hlediska výbavy disponují různými druhy mechaniky a naprostou samozřejmostí je nastavitelná výška sedáku. Navíc lze židle dovybavit celou řadou volitelných doplňků tak, aby v maximální možné míře vyhovovaly požadavkům zákazníků. Za zmínku stojí například aretační kruh k pohodlnému uložení nohou či kluzáky plnící ochrannou funkci (pro vás i vaši podlahu)

Dílenské židle ALBA CR