27.12 - 30.12. probíhá celofiremní dovolená, objednávky budou vyřízeny 2.1.2023.

5 osvědčených rad, jak si vybrat tu pravou kancelářskou židli.

V dnešní době je na trhu nepřeberné množství kancelářských židlí v různých cenových relacích a kvalitě.

NEŘIĎTE SE JEN CENOU

Mnohým z nás se zdá zbytečné utrácet za jednu židli větší finanční obnos.  Na židli za pár stovek se dá také jistě sedět, velmi brzy si však zajistíte návštěvu u lékaře. Bolestí zad u nás trpí dvě třetiny obyvatel. Je to zapříčiněno především dlouhou dobou strávenou u počítače, ať už v zaměstnání, či doma při sledování filmů, internetu, hraním her apod. Levné židle nesplňují zdravotní a ergonomické požadavky. Pořízením kvalitní ergonomické židle můžeme do velké míry následky dlouhého sezení zmírnit. Další důvod, proč nekupovat nejlevnější produkty, vystihuje známé rčení: “Nemám peníze na to, abych si kupoval levné věci“. Levná židle totiž nevydrží dlouho a budete si muset koupit novou. V konečném součtu Vás to může stát mnohem více peněz.

UJASNĚTE SI, KOLIK ČASU NA ŽIDLI STRÁVÍTE

Pokud si pořizujete židli do zaměstnání, pravděpodobně na ní budete sedět 8 hodin nebo mnohem více, jak je v dnešní době již běžné. V takovém případě dbejte na špičkovou ergonomii židle. Cena za pořízení zde bude odpovídat kvalitě, bude tedy vyšší. Pro užití v domácnosti se také řiďte dobou, kterou na židli hodláte strávit. Většina domácností dnes preferuje cenu před kvalitou. Přesto se pokuste nalézt kompromis. Na trhu je mnoho židlí, které pořídíte za rozumnou cenu a základní ergonomické vlastnosti i kvalitu materiálu přesto splňují.

Kvalitou je vhodné se zabývat i při výběru kancelářské židle pro vaše ratolesti. Zamezíte tak špatnému držení těla a bolestem zad v jejich pozdějším věku.

DBEJTE NA VÝBĚR DLE VAŠICH TĚLESNÝCH PROPORCÍ

Zde dělají zákazníci častou chybu. Je velmi důležité vyžadovat židli, jenž je konstruována na Vaši hmotnost a výšku postavy.  Každý z nás je odlišný, proto byste se při výběru židle měli řídit i Vašimi proporcemi. 

Screenshot 2022-05-30 at 11.20.27

POŽADUJTE RŮZNÉ MOŽNOSTI NASTAVENÍ

S tělesnými proporcemi a Vaší hmotností souvisí také správné nastavení židle. To má vliv nejen na Vaše zdraví, ale i  produktivitu práce. Proto vyžadujte co největší variabilitu. Nastavení výšky (většinou pomocí plynového pístu) je samozřejmostí. Anatomický opěrák by měl být nastavitelný v obou směrech. Další možností by mělo být nastavení sedáku, područek a opěrky hlavy (podhlavníku) dle individuálních potřeb každého z nás. Pokud má židle uvedené možnosti nastavení a Vy docílíte správného posedu, pro svá záda učiníte to nejlepší.

POZOR NA MATERIÁL

Všechny použité materiály pochopitelně úzce souvisí s životností každé židle. Pro potahový materiál je nejdůležitější vlastností jeho odolnost vůči prodření. U certifikovaných výrobců jsou samozřejmostí zkoušky na každý použitý materiál.  Máte na výběr z mnoha rozličných druhů potahových látek, které jsou různé nejen svou strukturou, ale i barevností. Ten pravý design si jistě vyberete. Komfort, který bychom měli při sezení mít, zaručuje sedák a opěrák s kvalitní výplní, která je použita v dostatečném množství. Jen tak si židle zachová svůj tvar a bude pohodlná po dlouhá léta.