27.12 - 30.12. probíhá celofiremní dovolená, objednávky budou vyřízeny 2.1.2023.

Kancelářská židle nebo kancelářské křeslo?

Pokud sedíte za pracovním stolem každý den mnoho hodin, nepodceňte výběr vhodné kancelářské židle nebo křesla. Sezení na špatné židli může způsobit řadu zdravotních potíží a znepříjemnit vám práci. Nevíte, jestli je pro vás vhodná kancelářská židle nebo spíš kancelářské křeslo? Poradíme, jaký typ z naší nabídky zvolit!

Kancelářské židle se od kancelářských křesel v naší nabídce kvalitou neliší. Oba typy jsou velmi pohodlné, nabízí vysokou variabilitu a jsou vhodné k dlouhodobému a pravidelnému sezení v kanceláři, u počítače či na jednáních.

Kvalitní kancelářská židle i křeslo vám zajistí komfortní sezení, ze kterého vás nebudou bolet záda. Naopak, budete se cítit příjemně – a to se odrazí i na vaší produktivitě práce.

ZÁKLADEM JE ZDRAVÉ SEZENÍ!

Určitě si tedy kladete otázku, jestli zvolit kancelářské křeslo nebo kancelářskou židli. Základem je zdravé sezení, které vám nabídnou oba typy. V naší nabídce naleznete kancelářské židle i křesla s kvalitní konstrukcí, vynikajícími ergonomickými vlastnostmi a v neposlední řadě v moderním designu.

kancelářská židle

KANCELÁŘSKÉ ŽIDLE ALBA

Naše společnost disponuje pestrou nabídkou kancelářských židlí, ze které jistě vyberete pro vás tu nejvhodnější. Důležité je zvážit nejen délku sezení, ale také výšku pracovního stolu a typ vykonávané práce. Významná je pak také maximální nosnost, kterou židle disponuje.

Kancelářské židle ALBA s vysokou nosností do 160 kg zajišťují pohodlí i při dlouhodobém sezení. Díky ergonomickému tvaru židle a mnoha nastavitelným prvkům, jako je výškově stavitelný opěrák nebo nastavitelná bederní opěrka, můžete kancelářskou židli přizpůsobit svým individuálním potřebám. Zdravé a bezpečné sezení pak poskytuje odolná a stabilní konstrukce, sedák z injektované pěny, nebo kvalitního molitanu, a čalouněný či síťovaný opěrák.

 

Pro náročné uživatele jsou vhodné speciálně navržené polohovací kancelářské židle, běžní uživatelé mohou naopak volit mezi židlemi na kolečkách (ať již plastových, na měkké podlahy, nebo pogumovaných určených na tvrdé podlahy, například plovoucí podlahu, linoleum či dlažbu) či židlemi vybavenými kluzáky.

Vyhovíme také specifickým požadavkům zákazníka a nabídnout můžeme například zdravotní kancelářské židle s bederní opěrkou, dílenské otočné židle s možností volby standardního, vysokého či extra vysokého pístu dle požadované výšky sezení, či dětské otočné židle.

KANCELÁŘSKÁ KŘESLA ALBA

Naše kancelářská křesla plní předpoklady pohodlného sezení a zdravého držení těla u pracovního stolu. Právě díky vynikajícím ergonomickým vlastnostem, kvalitní konstrukci a spoustě polohovatelných částí je možné křeslo přizpůsobit konkrétní osobě.

Všechna křesla lze dovybavit standardními doplňky a přizpůsobit je podle svých představ. Pro opravdový komfort můžete také volit kancelářské křeslo s čalouněným opěrákem, pro sezení v teplejších místnostech doporučujeme naopak vzdušnější síťovaný opěrák.

 

kancelářské křeslo

 

KŘESLO NEBO ŽIDLE – NELEHKÁ OTÁZKA?

Prvotním viditelným rozdílem mezi kancelářským křeslem a kancelářskou židlí je zejména mohutnější konstrukce kancelářského křesla s vynikajícími ergonomickými vlastnostmi, která poskytuje pohodlné sezení, oproti lehce subtilnější konstrukci kancelářské židle. Obě kategorie sedacího nábytku, tedy kancelářské židle i kancelářská křesla z naší nabídky, jsou díky svému ergonomickému tvaru komfortní, disponují velkým množstvím polohovatelných částí a zajišťují tak svému uživateli zdravé sezení za pracovním stolem.

Důležité parametry pro výběr jsou pak zejména pohodlí, nosnost, možnost nastavitelných prvků a použité materiály jak pro konstrukci, tak pro sedáky a opěrky a samozřejmě i konkrétní optická podoba vybíraného sedacího nábytku. Jak křeslo, tak i židle musí kromě svých praktických vlastností také „zapadnout“ do interiéru, ve kterém bude umístěné – to znamená, že se nám musí líbit.